Geprikkelde moeder

Ik groei op in een gezin, een doorsnee gezin. Met in totaal drie kinderen, echte werkers. Plantrekkers. Een liefhebbende, trotse vader. die zijn kinderen laat groeien, helpt en ze ongelofelijke kansen geeft. Van jongs af helpen we onze vader op de boerderij. We evolueerden in ons kunnen en felheid.

Er is ook een moeder. Onze mama. Vroeger had ze haar tot op de schouders, kon je er als kind met je hand doorheen gaan en krullen maken. Maar nu is ze niet meer zo vredig. Al sinds er punten moesten behaald worden op school werd ze competitief. Te competitief. als de punten niet goed waren (dan spreek ik over een 8/10) kregen we de volle laag. Gelukkig beterde het met de jaren. Nu ik 18 ben wordt het lastiger. Mama loopt humeurig. wordt boos ook al doen we niets verkeerd. Zelf doet ze niks in het huishouden. Dat enerveert me ongelofelijk. Want ik en mijn zus moeten alles doen. Omdat ik achtien ben vindt ze ook dat ik alles zelf mag betalen behalve eten dat ik thuis nuttig en de school.

Ik weet niet waarom ik dit verdien of waarom ik dit schrijf. Ik ben het gewoon eventjes zat hoe een moeder haar kind zo kan behandelen. Ik heb hier niet om gevraagd maar krijg toch de volle laag :(.

Het is allemaal niet eerlijk. Maar hé ik kon het slechter treffen.

Hopelijk lezen een aantal moeder dit en maken ze niet dezelfde fout als mijn mama. Die wel degelijk een goede moeder is. Alleen niet weet hoe correct te communiceren met haar kinderen/ pubers.

Veel liefs P.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s